1. Home
  2. Webbhosting
  3. Databas
  4. Stöd för gamla SQL-databaser tas bort

Stöd för gamla SQL-databaser tas bort

I början av 2023 kommer vi att ta bort stödet flera föråldrade versioner av SQL-databaser. Nedan hittar du information som hjälper dig att förbereda dig inför uppdateringen och säkerställa att din hemsida fungerar med den nyare versionen.

Översikt för uppdatering av föråldrade SQL-databaser

DatabasversionDatum för uppdateringUppdateras till
MariaDB 10.1från 2023-02-01MariaDB 10.5
MySQL 5.72023
PostgreSQL 102023
Plan för uppdatering för enskilda SQL-versioner. Vi skickar det specifika datumet för dina databaser via e-post.

Uppdateringen kommer att ske automatiskt och utan att databasens användaruppgifter ändras. Det innebär att du inte behöver ändra inställningarna för din hemsida. 

Vill du uppdatera din databas till en nyare version direkt?

Om du vill uppdatera till en nyare version av SQL-databsen på egen hand kan du göra det direkt. För att uppdatera din SQL-databas behöver du följa denna guide: Migrering/uppdatering av MySQL-databaser.

Tänk på att när du uppdaterar din databas på egen hand kommer användaruppgifterna att ändas och du behöver då uppdatera dessa inställningar för att din hemsida ska fortsätta fungera.

Kompabilitet med olika hemsidesverktyg

Om du använder ett nyare hemsidesverktyg, t.ex. WordPress, bör din hemsida fungera utan problem med nyare versioner av SQL-databaser. Alla de mest använda systemen är kompatibla med dessa databaser – se bara till att använd vertkygets senaste versioner tillsammans med de aktuella versionerna av plugins och teman.

Officiell dokumentation

Om du använder en anpassad webbplats/applikation kan du ha nytta av den officiella dokumentationen och beskrivningen av ändringar mellan enskilda versioner.

Updated on 25. januari 2023
Was this article helpful?

Related Articles