1. Home
  2. Domän & DNS
  3. Domän
  4. Byta registrar (domäntransfer)
  1. Home
  2. Domän & DNS
  3. Byta registrar (domäntransfer)

Byta registrar (domäntransfer)

Instruktioner lämpliga för nybörjare

Domäntransfer är processen där ni flyttar er domän från er registrar till en annan. Det innebär att den årliga förnyelsen av domänen sköts av annan part. När domäntransfern slutförts får ägaren av domänen ett mail som styrker detta. Därefter administreras domänen av den nya registraren, i dennes kontrollpanel.


Vem är registrar?

Oftast är registraren den leverantör som du vände dig till när du registrerade domäner. Är du osäker så kollar du enklast upp detta genom ett WHOIS-uppslag på internet.

Hur ändrar jag registraren?

Om du vill överföra din domän till oss behöver du bara fylla i en beställing för domänen i vår kontrollpanel. Transferavgiften är beloppet för domänpriset 1 år. I samband med att domäntransfern slutförs kommer domänen förlängas med 1 år från det aktuella utgångsdatumet.

För att överföra domänen behöver du ha domänens EPP-kod/Auth-kod som du får av din nuvarande registrar. Koden skriver du in i samband med att du lägger beställningen i vår kontrollpanel.

Vad behöver jag för att ändra min registrar?

  • EPP-kod/behörighetskod – Säkerhetskod för varje domän som tillhandahålls av registraren. Vanligtvis plockas den ut via ditt admingränssnitt hos registraren.
  • Äga domänen du vill transferera – Domäntransfer kan endast utföras av domänägaren. Äger du inte domänen behöver en domänöverlåtelse först genomföras.
  • Aktuell e-postadress som är kopplad till domänen. Detta då valideringsmail skickas dit.

När du godkänt beställningen skickas en faktura för transfern till din e-postadress, om nu domäntypen som transfereras kräver betalning. När betalningen för transfern/förnyelsen anländer till oss så initieras själva transferprocessen. Domäntransfer tar oftast inte mer än 10-15 minuter att genomföra, och du kan direkt efter slutförandet administrera din domän i vår kontrollpanel.

Ändra registrar för gTLD (.com, .net, .info, .org,…)

Vid transfer av gTLD finns ytterligare ett steg i transferprocessen. När transfern initieras skickas ett valideringsmail till domänägarens registrerade e-postadress. Detta mail måste bekräftas annars överförs inte domänen. Efter bekräftelsen dröjer det upp till 5 arbetsdagar innan transfern är genomförd.

Massbyte av registrar

Vi kan automatisera överföringen av ett större antal domäner utan att du manuellt behöver beställa varje. Förbered en CSV-fil med en lista över domäner och EPP-koder.

Updated on 19. oktober 2022
Was this article helpful?

Related Articles