1. Home
  2. E-post
  3. Avancerade Inställningar
  4. Skräppost från e-postadress

Skräppost från e-postadress

Instruktioner lämpliga för nybörjare

Som en del av skräppostskyddet kontrolleras alltid utgående e-post från dina brevlådor med vårt skräppostfilter. Om meddelandet som ska skickas blir klassat som spam förhindras det från att skickas och användaren får ett meddelande som talas om varför det stoppas. Du kan då redigera meddelandet så det går att skickas utan att det stoppas.


Om vårt system upptäcker upprepade försök att skicka meddelanden som blir spamklassade, kan adressen bli blockerad från att skicka e-post. Detta gäller särskilt automatiserade meddelanden som kan skicka ett enda meddelande till dussintals adresser i bråkdelar av en sekund.

Om du har fått ett meddelande om att ett stort antal skräppost har skickats från ditt e-postkonto, så beror det förmodligen på en av dessa anledningar:

1. Din E-POSTADRESS HAR HACKATS

Angripare letar ständigt efter nya osäkra system som kan kan användas för deras vinning, såsom web, e-postadresser och dina enheter hemma eller på jobbet.

Vi rekommenderar därför att du tar följande steg:

  • Scanna din hemsida efter virus och täpp till eventuella säkerhetshål.
  • Uppdatera e-postkonton (ändra lösenord)
  • Ställ in ett GEOIP-skydd för din e-postadress
  • Kontrollera enheter som har tillgång till e-postadresser för virus – t.ex. Din dator eller din telefon.

Dessa steg bör göras regelbundet som förebyggande åtgärder. Lösenordsändringar rekommenderas i allmänhet var 3:e-6:e månad, för lösenordshantering är det möjligt att använda så kallade lösenordshanterare.

2. E-postmeddelandet / nyhetsbrevet du försökte skicka var felaktigt formaterat

Ibland kan ett meddelande eller nyhetsbrev som du har försökt skicka som legitim e-post klassas som skräppost. Vårt spamfilter kollar uteslutande på innehållet, så en sådant block är alltid en fråga om vad som finns i ämnet eller brödtexten i meddelandet, och det blockerade meddelandet behöver därför kontrolleras noggrant och justeras för att kunna skickas.

Updated on 16. december 2021
Was this article helpful?

Related Articles