1. Home
  2. Betalning och fakturering
  3. Nedgradera till DNS- eller Mailpaket

Nedgradera till DNS- eller Mailpaket

Om du har en eller flera hemsidor hos oss som du inte inte längre behöver kan du nedgradera ditt konto. Antingen till Websupport Mail där du kan ha upp till 5st e-postadresser och 25GB utrymme. Eller så kan du nedgradera till Websupport DNS om du bara behöver peka om domän via oss, eller om du enbart är i behov av att vidarebefordra webb eller mail.

Ändra koppling

Det första du behöver göra innan nedgraderingen är att koppla bort eventuella hemsidor från dina domäner. Följ stegen nedan för att göra detta.

1. Klicka på ditt domännamn i din tjänsteöversikt.

2. Klicka på de tre punkterna uppe till höger och välj ”Ändra koppling”.

3. Klicka på de tre punkterna till höger under ”Kopplad till” och välj ”Redigera”.

4. Bocka i ”Endast omdirigering (DNS)” och klicka sedan ”Redigera”. Notera att alla eventuella hemsidor och databaser kommer försvinna i och med detta. Mail påverkas inte.

Nedgradera kontot

När du gjort detta på de domäner som haft webbplatsstöd aktivt kan du nedgradera kontot. Börja med att klicka på ”Start” uppe till vänster för att ta dig till din tjänsteöversikt. Sedan följer du stegen nedan.

1. Klicka på Webbhotellsnamnet i din tjänsteöversikt.

2. Klicka på ”Paket” till vänster.

2. Här kan du sedan välja om du vill nedgradera till Websupport Mail om du behöver separata e-postkonton, Websupport DNS om du vill använda våra namnservrar eller använda vidarebefordringar av mail eller webb, eller Domänpaketet om du enbart vill behålla domänen utan några tjänster eller om du pekar domänen till ett annat webbhotell med hjälp av namnservrar.

Klicka sedan ”Ändra paket”. Har du en utställd faktura för webbhotellet kommer en ny faktura automatiskt att skapas med det nya priset.

Updated on 22. november 2023

Was this article helpful?

Related Articles