Namnservrar

Instruktioner lämpliga för nybörjare

Varje domän kräver minst två namnservrar för att fungera. Du anger de namnservrar som gäller för den leverantör eller tjänst där DNS-förändringar skall utföras. Namnserverbyten görs alltid hos din registrar, det företag som förnyar och hanterar din domän. Alla andra DNS-poster är underordnade namnservrarna.


Att byta namnservrar

1. Logga in i Kontrollpanelen »
2. Klicka på din domän i listan över dina tjänster.
3. I menyn till vänster väljer du DNS och klickar på fliken NS.

När du har klickat på NS så kommer du att se de befintliga namnservrarna för din domän. Redigering av namnservrarna ger möjlighet att använda önskade namnservrar för din domän. Tänk bara på att det kan ta ända upp till 48 timmar innan detta har slagit igenom över hela internet.

Om du ändrar från våra namnservrar till namsnervrar från ett annat företag så förlorar du möjligheten att administrera andra DNS-pekare i vår administration - t.ex. A-, MX-, CNAME- eller TXT-pekare.

Formulär för att ändra namnservrar

För att använda WebSupports namnservrar så anger du posterna ns1.loopiagroup.com och ns2.loopiagroup.com. Om du inte vill använda WebSupport för att hantera DNS-inställningar för din domän så väljer du alternativet Använd anpassade DNS-servrar och sedan kan du ange anpassade DNS-serveradresser i NS1-NS6.

Tänk på att ett namnserverbyte tar upp till 48 timmar innan det har slagit igenom.
Updated on 28. december 2021
Was this article helpful?

Related Articles