Password manager


Det händer allt oftare att man glömmer sitt lösenord eller till och med hela inlogg. De flesta användare på internet har flertalet inlogg i mobiler, leverantörer, jobb osv. En lösning många kör är samma lösenord genomgående för att göra det enkelt. Det avråder vi starkt då det blir ett säkerhetshål som kan orsaka stora problem för dig om ditt lösenord skulle hamna på villovägar.

Vi ekommenderar därför alla kunder att skaffa en lösenordshanterare. Då kan du lagra samtliga lösenord i ett digitalt valv som bara du kommer åt genom ett master lösenord alternativt 2FA. Detta är inte specifikt för våra tjänster utan något vi rekommenderar alla oavsett. Det finns flera alternativ att välja på som alla fyller samma funktion. Lastpass och 1password är två etablerade aktörer, men det finns andra.


Fördelar med lösenordshanterare

1. Alla lösenord på ett och samma ställe. Du behöver inte skriva ner dem utan har dem lagrade.

2. Ändra dator kommer inte radera dina sparade lösenord. Installera bara lösenordshanteraren på en annan dator och logga in.

3. Du väljer själv vilka lösenord som ska lagras. Hanteraren kommer automatiskt fråga dig om du vill spara ditt lösenord när du fyllt i det första gången.

4. Snabb tillgång till samtliga lösenord.

5. Kostnadsfritt.

Google Chrome

Mozilla Firefox

Updated on 14. mars 2022
Was this article helpful?

Related Articles