1. Home
 2. Domän & DNS
 3. Domän
 4. Flytta en domän till Websupport
 1. Home
 2. Domän & DNS
 3. Flytta en domän till Websupport

Flytta en domän till Websupport

Ett första steg för att flytta en domän till oss är att hämta ut en så kallat transferkod (kan också kalls AUTH-kod eller EPP-kod) hos din nuvarande leverantör. Det är en slumpgenererad kod som används för att flytta domännamn mellan olika registrerar. När du hämtat ut koden följer du nedan steg för att flytta till oss.

 1. Logga in i din kontrollpanel.
 2. Klicka på ”Lägg till tjänst” i din startsida och välj ”Flytta domän”
 3. Fyll i domännamn, utan ”www”, samt transferkod. Vill du flytta fler domäner på samma gång klickar du ”Lätt till ny överföring”
 4. Efter du matat in domän och transferkod klickar du ”Fortsätt”. Där får du en överblick av beställningen samt eventuell kostnad. Pris kan variera. Exempelvis är .se- och .nu-domäner kostnadsfria att flyttas medans exempelvis .com-domäner kostar motsvarande ett års förlängning. I de fallen en avgift tillkommer vid transfer förnyas domänen med ett år så snart den är flyttad.
 5. Klicka sedan ”Gå till betalning”. Det står ”betalning” även om din transfer är kostnadsfri. Därefter skickas du till varukorgen där beställningen kan slutföras.
 6. Beroende på vilken typ av domän ni valt att transferera tar det lite olika lång tid innan flytten genomförs. Exempelvis flyttas .se- och .nu-domäner inom någon timme, medans exempelvis .com- och .org-domäner ta cirka en vecka.

Updated on 16. januari 2024
Was this article helpful?

Related Articles