1. Home
  2. SSL certifikat
  3. Vilket SSL ska jag välja?

Vilket SSL ska jag välja?

Instruktioner lämpliga för nybörjare

Vissa webbplatser eller serverkonfigurationer kräver en viss typ av SSL. Det finns flera faktorer att tänka på innan du köper ett SSL-certifikat, inklusive hur din webbplats är uppsatt, hur många domäner du vill säkra och om du själv vill installera SSL.


Om det är en personlig webbplats rekommenderar vi Let’s Encrypt certifikat, som är gratis för alla som hostar hos oss. Om det är en företagswebbplats, e-butik eller registreringssida rekommenderar vi ett premium SSL-certifikat.

Premium SSL-certifikat

I många fall räcker det med ett Let’s Encrypt certifikat, men om man exempelvis ska köra med Swish eller Klarna i sin webbshop så kan det krävas en egen IP-adress vilket resulterar i att man behöver ha ett Premium certifikat.

När det gäller säkerhet ger båda certifikaten samma nivå av kryptering. Skillnaden ligger i den trovärdighet som premium certifikatet väcker.

Detta certifikat kan utfärdas för 1 domän (för www-version och icke-www-version).

Gratis SSL-certifikat

Let’s Encrypt

Let’s Encrypt certifikat är grundläggande, gratis SSL-certifikat som är utformade för att enkelt säkra en webbplats och hantera den på en HTTPS-adress. Let’s Encrypt SSL-certifikat kan skapas och installeras direkt via WebAdmin webbgränssnitt. De är tillgängligt på alla våra webbhotell. För att utfärda och förnya certifikatet kräver det att hemsidan ligger hos oss.

Aktivera Let’s Encrypt »
Updated on 8. april 2022

Was this article helpful?

Related Articles