1. Home
  2. Webbhosting
  3. Felmeddelanden
  4. 500 Internal Server Error

500 Internal Server Error

Instruktioner lämpliga för nybörjare

Detta felmeddelande är ett av dem allra vanligaste som man kan stöta på när man jobbar med sin hemsida. Felmeddelandet innebär att ett okänt fel har inträffat på själva webbplatsen, men vår server kan inte avgöra exakt vad. Nedan beskriver vi hur du enklast åtgärdar problemet.

Som nämnt ovan är 500 Internal Server Error ett fel på din webbplats, som orsakats av din webbplats. Det är alltså inte på grund av oss, din dator eller din internetanslutning.

Börja med att kolla dina loggar som du hittar i din kontrollpanel genom att navigera till Web -> Serverloggar. Där anges ofta förklaring på vad det specifika felet handlar om. Vi ser ofta att det handlar om en misslyckad uppdatering av webbplatsens CMS, ett fel i .htaccess filen, alternativt ett rättighetsfel i dina filer/mappar.

Om du inte kan hitta några felaktigheter när du går igenom din CMS och således inte kan manuellt reparera rekommenderar vi att du gör en återställning av webbplatsen. Du kan då antingen återställa filer/kataloger, alternativt hela webbplatsen. Vi sparar backuper i 14 dagar och rekommenderar att du återställer från den senaste tidpunkt där du vet att sidan fungerade.

Updated on 20. december 2021
Was this article helpful?

Related Articles