1. Home
  2. Uppdatera ditt Exchange konto efter flytten till den nya plattformen

Uppdatera ditt Exchange konto efter flytten till den nya plattformen

Efter flytten till den nya plattformen kommer dina Exchange licenser och konton att uppdateras med ett nytt lösenord. Den här guiden beskriver hur du hittar ditt nya lösenord och sedan lägger till det i din e-postklient.

1. Välj ditt nya lösenord

Innan flytten av dina Exchange licenser får du ett nytt, tillfälligt lösenord skickat till dig. Därefter påbörjar vi flytten och meddelar dig via SMS när allt är klart och det är dags att utföra följande steg.

1. Gå till outlook.office.com eller portal.office.com.

2. Logga in med ditt nya, tillfälliga lösenord som vi skickade via mail innan flytten. Om du inte har tillgång till lösenordet kan du byta lösenorden via Microsoft Office Portalen.

3. Direkt när du loggar in kommer du bli ombedd att välja ett nytt lösenord. Välj ett nytt och säkert lösenord, sedan är det dags att lägga till kontot i din e-postklient.

2. Lägg till kontot på nytt i din e-postklient

Efter att du har valt ett nytt lösenord behöver du lägga till kontot på nytt i ditt e-postprogram. Det gör du genom att ta bort ditt gamla konto och lägga till det nya – i de flesta program behöver du endast fylla i din e-postadress och lösenord. 

Guider för hur du lägger till ditt Exchange konto i några av de vanligaste e-postprogrammen:


Byt lösenord via Microsoft Office Portalen

Om du av någon anledning inte har tillgång till, eller tappat bort, det tillfälliga lösenordet som vi skickat ut till dig kan du som administratör logga in i Microsoft Admin Portalen och välja nya lösenord för alla konton kopplade till din domän.

  1. Börja med att logga in i din nya kontrollpanel på admin.websupport.se. Du har samma inloggningsuppgifter som tidigare, men om du skulle glömt bort kan du alltid återställa ditt användarnamn och lösenord.
  2. Gå till inställningar för Microsoft 365 och klicka på ”Hantera licenser” för att hämta ditt nya användarnamn och lösenord.
  3. Gå till admin.microsoft.com och logga in med uppgifterna du precis hämtade ut i kontrollpanelen. 
  4. Klicka på “Active users” under “Users” i menyn till vänster. 
  5. Klicka på “Reset password” för det konto du vill uppdatera.
  6. Välj om du vill generera ett lösenord automatiskt eller fyll i ett eget. 
  7. Klicka på “Reset password” för att spara. 
  8. Upprepa steg 3-5 för varje konto. Tänk på att om du har licenser på andra domännamn har dessa en egen inloggning som du hittar i Websupports kontrollpanel. 
Updated on 28. mars 2024

Was this article helpful?