1. Home
  2. E-post
  3. E-postklienter
  4. Gmail
  5. Skicka och ta emot e-post via Gmail
  1. Home
  2. E-post
  3. Skicka och ta emot e-post via Gmail

Skicka och ta emot e-post via Gmail

Instruktioner lämpliga för nybörjare

Med Gmail kan du skicka och ta emot e-postmeddelanden från det e-postkonto du använder med din domän hos oss. Att ställa in en e-postadress via Gmail är en utmärkt ersättning för webbmailklienter (Roundcube, Horde) eller e-postklienter (Outlook, Mac Mail eller Thunderbird).


Innan du börjar

Inaktivera GeoIP-skydd för din postlåda – Google använder utländska servrar för att ansluta till postlådan, om detta skydd är aktiverat (som standard) kan inte brevlådan länkas.

GeoIP-skydd kan stängas av via admin.websupport.se, som inloggning använder du ditt användarnamn och lösenordet till kontot. Direkt på förstasidan i de avancerade inställningarna kan du stänga av GeoIP-skydd.

Kontrollera att uppgifterna är korrekta och se till att du har rätt lösenord, det enklaste sättet att kontrollera detta är att logga in på webmail.websupport.se

Stäng av alias / omdirigering och ta bort det om du har skapat ett alias / omdirigering till ditt Gmail-konto. Du kommer inte att kunna ta emot e-post om det finns ett alias / omdirigering.

Ta emot e-post (POP3)

Logga in på ditt Gmail-konto.
Klicka på kugghjulet längst upp till höger i din brevlåda och välj Visa alla inställningar.

Välj fliken Konton och import.

Klicka på Lägg till ett e-postkonto i avsnittet Kolla e-post från andra konton.

Skriv in din mailadress.

Du får sedan en del alternativ, vi rekommenderar följande inställningar:

Spara en kopia av hämtade meddelanden på servern – kryssa i den här rutan. Annars tas e-postmeddelandena bort från det andra kontot och du kan bara komma åt dem i Gmail.

Använd alltid säker anslutning (SSL) när du hämtar e-post – lämna ibockad.

Märk inkommande meddelanden – Markera den här rutan för att se vilka e-postmeddelanden i din inkorg som kommer från det här kontot.

Arkivera inkommande meddelanden – lämna tom. Markera den här rutan endast om du inte vill att nya meddelanden från det andra kontot ska visas i din inkorg.

Klicka sedan på Lägg till konto.

Klart! Du kan nu ta emot meddelanden via Gmail

När du har lagt till ett konto kommer du att bli tillfrågad om du vill kunna skicka e-post som denna adress. Följ nedan steg för att lösa det.

Skicka e-post (SMTP)

Välj Lägg till ytterligare en e-postadress vid Skicka e-post som:

Efter att du har fyllt i ditt användarnamn och e-postadress kommer du att uppmanas att fylla i uppgifterna för att skicka e-post via SMTP. Som SMTP-server anger du smtp.websupport.se med port 465. Fyll i användarnamnet och lösenordet.

När du har klickat på Lägg till konto kommer du att uppmanas att verifiera din e-postadress. En verifieringskod skickas till den e-postadress du angav, som du bara behöver fylla i på följande skärm eller helt enkelt klicka på verifieringslänken som skickades till dig tillsammans med koden.

Updated on 10. februari 2022
Was this article helpful?

Related Articles