Virusscanner

För erfarna användare

Om du har en CMS (WordPress, Joomla etc) installerad på din domän/webbplats som du inte regelbundet uppdaterar och håller städad löper du en ökad risk för intrång på din webbplats. Genom att regelbundet logga in och uppdatera din CMS och dess plugin täpper du igen de säkerhetshål som kan uppstå och utnyttjas av hackare.

Vad ska jag göra om jag misstänker att min webbplats blivit angripen?

Du kan enkelt scanna din webbplats genom att logga in på Kontrollpanelen och navigera till Virusskydd. Väl där behöver du bara klicka på ”Skanna sida”

Skanningen kontrollerar innehållet på din serverplats och letar efter de vanligaste typen av angrepp. Vi uppdaterar regelbundet sökkriterierna för att säkerställa att vi söker efter det som är aktuellt.

Om skanningen hittar infekterade filer kommer dem att listas i resultatet. Om du har en WordPress kommer du se en översikt över installerade plugins och dess versioner då dem kan bidra till säkerhetshål

Vad händer om skannern hittar infekterade filer på min webbplats?

Virusskannern hittar enbart infekterade filer, den tar inte bort eller lagar dem. Om din webbplats har infekterade filer finns det flera sätt att städa bort dem på. Nedan listar vi från det enklaste till det mest tidskrävande.

  • Återställ från säkerhetskopia.
  • Installera om den skadade webbplatsen.
  • Manuell reparation genom att gå igenom samtliga kataloger på din serverplats och ta bort det som inte ska vara där. Be din utvecklare/programmerare gå igenom applikationen/CMS:en och rensa bort allt som inte ska vara där.
Updated on 27. december 2021
Was this article helpful?

Related Articles