1. Home
 2. Webbhosting
 3. Grundinställningar
 4. Vidarebefordra en sida
 1. Home
 2. Webbhosting
 3. Vidarebefordra en sida

Vidarebefordra en sida

Instruktioner lämpliga för nybörjare

Genom att vidarebefordra en domän hjälper du dina besökare från en domän/URL till en annan. Du kan antingen välja att omdirigeringen ska vara synlig (måladressen visas i adressfältet) eller dold (din domän/URL kvarstår i adressfältet).

Om du vill vidarebefordra din domän till en annan domän så kan du göra det på två sätt, genom att lägga upp en .htaccess-fil på ditt webbutrymme hos oss, eller nyttja vår tjänst i kontrollpanelen för att vidarebefordra. Om du är osäker, kontakta vår support så hjälper vi dig välja rätt.

 • En enkel vidarebefordring via kontrollpanelen till en extern domän fungerar tyvärr inte samtidigt som e-post för den domänen. Så i de fallen det behövs rekommenderar vi vidarebefordring via .htaccess
 • Vidarebefordrar du internt på ditt konto fungerar dock mailen utan problem.

Ställ in en enkel omdirigering

 1. Logga in på https://admin.websupport.se/
 2. Under fältet ”Domäner” väljer du ”Lägg till”
 3. Välj ”Skapa omdirigering”.
 4. Ange den domän du vill vidarebefordra.
 5. Klicka på knappen Koppla till tjänst
 6. Klicka på domänen i tjänstelistan.
 7. Klicka på ”Vidarebefordring” till vänster och sedan ”Tjänster”
 8. Klicka ”Lägg till tjänst”
 9. Välj ”Omaskerad omdirigering” och fyll i önskat mål. Vi rekommenderar ”Permanent (301)” vid ”Omdirigeringstyp”. Mer info finns nedan.

Har du en domän sedan tidigare du vill omdirigera klickar du istället på den domänen, går till ”Webb” och sedan ”Tjänster”. Där klickar du ”Lägg till tjänst” alternativt ”Redigera” på befintlig tjänst.

Välj där ”Omaskerad omdirigering”. Fyll sedan i var du vill att besökaren ska hamna i fältet ”Målhemsida”.

Bockar du i ”Kopiera sökväg efter /” kommer man flyttas fr ”gammaladress.se/exempel” till ”nyadress.se/exempel”. Är den inte ibockad flyttas man från ”gammaladress.se/exempel” till ”nyadress.se”.

Omdirigeringstyp har inga större funktionella skillnader. Men är tanken att vidarebfordringen ska fungera tills vidare rekommenderar vi ”Permanent (301)”.


Updated on 9. maj 2022

Was this article helpful?

Related Articles