1. Home
  2. E-post
  3. E-postklienter
  4. Gmail
  5. E-post via Google Workspace

E-post via Google Workspace

Om du inte gillar RoundCube- och Horde-webbgränssnittet och av någon anledning inte vill använda en klassisk Outlook- eller Thunderbird-e-postklient kan du använda Googles e-postsystem för den valda domänen, som erbjuder denna tjänst som en del av Google Workspace.

När den är aktiverad för den valda domänen skickas alla e-postmeddelanden till Google. Detta innebär att alla användare kommer att arbeta de facto med Gmail, men deras e-postadresser kommer att finnas under din domän (något@dindomän.com). Det innebär också att skapa nya e-postmeddelanden, ta bort gamla, ändra lösenord, ställa in skräppostskydd etc. du kommer att lösa i Googles administrationsgränssnitt.

Flytta e-post till Google

Att flytta dina e-postmeddelanden till Google består i att verifiera domänägande, skapa ett google-konto och viktigast av allt att ändra MX-poster. Denna ändring säkerställer att alla meddelanden som är avsedda för din domän (något@dindomän.com) kommer att levereras till Googles e-postserver.

Notera dock att detta inte är en gratistjänst Google erbjuder. Du kan läsa mer om deras priser här: https://workspace.google.com/pricing.html.

Ändra MX-poster

1. Logga in på admin.websupport.se.

2. Klicka på domänen för leverantörens DNS-affisch i listan över tjänster.

3. I den vänstra menyn väljer du DNS-avsnittet och klickar på fliken Snabbinställningar för att hitta inställningarna för Google Mail.

Poznámka

Zmena DNS nastavení sa na našich serveroch vykoná do 5 minút. Ich rozšírenie do sveta však záleží od nastavenia parametra TTL. Bežne je to okolo 15 minút, no môže to byť až 24 hodín. Ak sa zmeny neprejavia ani po tomto čase, skúste premazať cache lokálneho počítača.

Updated on 20. december 2021
Was this article helpful?

Related Articles