1. Home
 2. Domän & DNS
 3. Domän
 4. Ändra domänägare
 1. Home
 2. Domän & DNS
 3. Ändra domänägare

Ändra domänägare

Instruktioner lämpliga för nybörjare

Förutom domändata har varje domän ägarinformation. Beroende på TLD (Toppdomän) kan du via detta uppslag få fram diverse ägarinformation samt registrarinformation. Om ägarinformation inte framgår rekommenderar vi att ta kontakt med registraren.


Förutom ägarinformation innehåller WHOIS-posten även information om domänens status, samt registreringsdatum och utgångsdatum. Statusen är användbar för att ta reda på varför en domän inte fungerar, om den är låst, på väg att löpa ut etc.

Ändra ägare för .se/.nu

Det är enkelt att verifiera domänägaren och verifieringar kan göras via SE-NIC-webbplatsen, antingen direkt på https://iis.se där du hittar formaterad utdata, eller det andra alternativet på https://whois.sk-nic.sk

— Inväntar bekräftelse på överlåtelseprocesserna innan guiden slutförs.

Byte av domäninnehavare enligt de nya reglerna sker elektroniskt, under domänregistrarens regi. I vårt gränssnitt är det möjligt att starta byte av innehavare på admin.websupport.se, direkt från listan över tjänster där du klickar på din domän. Efter att ha klickat på domänen är det möjligt att omedelbart ange en ny innehavare med en ny eller befintlig domänprofil eller direkt genom att ställa in contactID.

 1. Logga in på https://admin.websupport.se
 2. I avsnittet Tjänster, leta reda på önskad domän. Klicka på domänen
 3. Fortsätt genom att klicka på redigera med den skapade profilen i rapporten ”Domänprofil”
 4. Ange information om den nya ägaren i formuläret och klicka på Spara för att slutföra processen
Upozornenie:

zmena držiteľa na konkrétne contactID je možná len pokiaľ bolo dané contactID vytvorené spol. Websupport. V opačnom prípade je potrebné využiť doménove profily.

Ägarbyte till en utländsk domän (.cz, .eu, .com, .net, …)

Om du behöver ändra denna information, följ dessa steg:

 1. Logga in på WebAdmin.
 2. I avsnittet Tjänster, leta reda på önskad domän. Klicka på domänen.
 3. Fortsätt genom att klicka på redigera med den skapade profilen i rapporten ”Domänprofil”
 4. Ange information om den nya ägaren i formuläret och klicka på Spara för att slutföra processen.

Som ett sista steg är det nödvändigt att bekräfta bytet av ägare från e-postrutan för den nuvarande och framtida domäninnehavaren med hjälp av länken som domänregistret just har skickat. Om ingen bekräftelse mottas inom 14 dagar avbryter registret automatiskt begäran. När du byter domänägare måste tjänsten betalas, om en förfaktura genereras för domänen kan ändringen göras efter betalning.

Updated on 21. december 2021

Was this article helpful?

Related Articles