1. Home
  2. Webbhosting
  3. Grundinställningar
  4. Skapa webbplats till din domän
  1. Home
  2. Kom igång
  3. Migrering
  4. Skapa webbplats till din domän
  1. Home
  2. Webbhosting
  3. Skapa webbplats till din domän

Skapa webbplats till din domän

Instruktioner lämpliga för nybörjare

Det första steget är att välja den domän att aktivera webbplats för. Den här åtgärden skapar automatiskt alla nödvändiga inställningar – ett FTP-konto, utrymme för databaser och e-postkonton. Du kan tilldela det som eget webbutrymme eller genom att vidarebefordra domänen.


Vad är skillnaden?

Om du lägger till en domän som en webbplats så tilldelas domänen plats för webbplatsen och ett FTP-konto. Det kommer också att vara möjligt att lägga till e-postkonton och databaser för domänen. Vid vidarebefordring så visas innehållet i domänen som det kommer att riktas till. Det går inte att skapa FTP-konton eller databaser för domänen. Du kan däremot skapa e-postadresser för domänen.

Lägg till som webbplats

För att aktivera webbplats för en domän så behöver du först logga in i WebAdmin » och sedan i avsnittet Tjänster hittar du alternative Lägg till.

Du kommer nu att erbjudas möjligheten att lägga till domänen som en webbplats. Välj det här alternativet och klicka på Koppla vald domän för att spara dina ändringar. Du kan se hur detta går till nedan:

Lägg till som vidarebefordring

Precis som när du aktiverar webbutrymme för en domän så går du till Tjänster och sedan på Lägg till.

Nu kommer du att erbjudas möjligheten att lägga till domänen som en vidarebefordring. Välj det här alternativet och klicka på Koppla vald domän för att spara dina ändringar.

Omdirigera inställningar

När du har lagt till en domän måste du ställa in själva vidarebefordringen. Vi har beskrivit proceduren i följande guide: https://kunskap.websupport.se/kb/vidarebefordra-en-sida

Updated on 21. december 2021

Was this article helpful?

Related Articles